Saturday, 11 August 2012

IFTAR - 3krkAkrab-ians

Assalamualaikum and Hollo peeps :D


hai hai ! how was your day today ? awesome blossom ?  wahh ! seghonok ahh ni ? okay congrates ! hahaha . eh aku pun awesome blossom jugak oukay *angkatkening*
09082012 tarikh trial tamat ! semua muka bersinar kalah matahari xD gargar . tu bukan point-nye. haha the main point here is malam kitorang habis trial tu kitorang buke puase sesame . seghonok seghonok ! kau hado ? *kening tadi tak turun lagi* heee . 

Memang best habis lahh . tapi satu part ni mmg aku tak faham . acane aku , lyha and syiqa boleh pakai baju warna oren ? padehal tak janji pun -.- dah la tu same pulak dgn alas meja kat restorang tu . haihhh sabor jelahhh~

So , korang usya jelah gamba yang tak berape nak banyak sbb kitorang lebih banyak makan+bercakap dari snapping . heee .

#3krk Akrabians :D


left-me
right-fifi
twintwin there . hahha tak kitorang bukan twin . member biase je . tapi ramai jugak lah yg cakap muka aku ngan fifi same . cuba usya bebetol , tak same kan ? kan ? *baik kau angguk!* hee . ni time first first datang . muka tahan lapar je masing masing xD




hujung - danny
tengah - izz
depan - afiq
sepatutnye ade 5 orang lelaki tapi Faiz duduk sebelah Lyha and Harisky pulak tak datang sbb dorang kata mak dia membebel apetah . hahaha . sorry afiq gamba ni candid tak tahu plak kau pandai buabuat mimik muka camtu xD for sure bukan aku lah yang amik . between Fifi or Syiqa . hahaha . tapi unik ahh gamba ni xD redha jelahhhh dapat member senged . hoho




hujung - Faiz
sec last - Lyha
tengah - Eicha
depan - Syiqa
ze awesome friends . sory if muka Faiz tak jelas sangat sebab dia duduk jauh sikit dari kitorang . time dah nak azan tapi makanan kitorang sampai lambat -.- hahaha . seghonok lepak ngan dorang . keje gelak je sampai nak tersembur xD anddddddd Faiz + Lyha serius nampak sangat kiut xD



Danial Aiman ! the funniest boy xD
hahaha dia tengah khusyuk main fone sbb laporrr sangat kot xD dia sangat klakar sbb suke cakap sensorang . gargargar . and time kitorang bincang menu dia tak habis-habis nak air sirap -.- tapi lastly kitorang decide jus epal + jus tembikai . kesian danny . dia buat muka je xD hahah kiut kiut . dah lerr tembam pipi kalah baby . gargar . *cough* take that as compliment danny (Y)



from left - me , Fifi , Syiqa and Eicha . sorrrrrry muka Lyha tak nampak . Izz yang snap --"
RAWRRR ! girls-saurus . girgir . dah lepas kenyang maka ke-gila-an terhadap lensa pun berlaku . lol . pure non-edit . gelap en malam . kitorang banyak gelak lepas ade pulak topik pasal paper math bagai -.- tu yang potong sikit . hahaha




belakang - Izz and Eicha
depan - Me and Fifi
nampak tak ke-akrab-an kami ? hahaha . Izz cover , tangan dalam poket . padehal malu nak snap-ing . kitorang macam biasa mmg jarang nampak malu . gargargar




zafira walzaria - combination from nur zafira and fifi walzaria .
lol . kitorang lagi ? hahah dah kitorang mmg jenis pantang nampak lensa punye orang xD
maka mereka pon layan kami macam adik -.- hahaha dah la "tinggi" kan ? comel lak tu xD *korang boleh muntah* jgn risau kami berdua mmg hobi suke perasan . heeee




left - Eicha
right - Lyha
adorable kan mereka ? *jelly* tagan blakang tu sibokkkkkkkkkkkkk je wouh -.-
Izz nak interframe sbenanye tapi dia malu . hahaha .




kiri - Syiqa
Tengah - Aku
kanan - Lyha
nampak tak nampak tak nampak tak ? kitorang berbaju orennnnnnnnnnnnnnnn . pffft . hahah dah la aku ngan Lyha datang tumpang Syiqa . keluar dari kereta berderet oren . sumpah kitorang tak berjanji . aku masuk je kereta ... serentak kami tiga orang tanya "asal semua oren?" then gelak . hahaha . ayah syiqa buat muka pelik je en . hahha . sampai restoran tu pun fifi and eicha tanye asal kitorang oren -.-




no description
gamba yang ni baru nampak Lyha . hahha Izz sengal tahap petala kelapan .


kitorang lagiiiiiiiiiiiiiiii ! gargar . eh korang jangan jemu tgk muka comel kitorang ni . hahah buka mata cepat tengok ! eh eh tade la . saje gurau puasa . dah kate kitorang ni stok yg gila lensa tak caye xD




siakap stim yang dah tinggal tulang bahana di baham dengan danny , aku , fifi , syiqa , lyha , eicha , izz , afiq and faiz . hahaha . gamba makanan mmg tak sempat nak snap lah kan sbb dah fikir perut dah nyanyi lagu "whats make me hungry" - 1D xD hahaha tukar tajuk . menu aritu . siakap stim , siakap 3 rasa , kailan ikan masin , kangkung , tomyam campur semua dua hidangan . banyak en kitorang makan . air pulak satu jag jus epal + satu jag jus tembikai lepas tu order lagi satu jag jus tembikai . hahaha perut buaya betul -.- .

Gamba faiz ngan afiq tak banyak sbb dorang balik awal . so yg banyak kitorang jelah . budak lain tak follow sbb ade hal katenye . haha maka plan yg dirancang dijalankan seperti biasa . well mmg happy ending lah :D hahaha . be jelly peep ? gargar kidding .

okay guys gotta go . later kite potpetpotpet lagi . *cough* aku tau korang jeles xD hahahaha takde aku gurau je . gendang gendut tali kecapi kenyang perut senang hati , limpa , hempedu , jantung dan peparu :D

See 'ya people ! babai . Assalamualikum :)

Monday, 23 July 2012

23072012 :D

ASSALAMUALAIKUM and HOLLO people :)


i'm better , so much better now~
i see the light , touch the light ,
we're together now ~ 

haha . aku dah jatuh hati jantung limpa peparu usus buah pinggang dengan lagu tu . lirik dye best dohh . serius . eh lupe nak tanye . korang sehat ? Alhamdulillah aku okay je . hows life ? dah makan ? eh lupe puasa -.- haha .
okay sebenarnya entry aku kalini takde kaitan pun dgn organ dalaman badan manusia tu . hewhew .

HAHA okay . harini 23072012 , hari Isnin bersamaan dengan 3 Ramadhan 1433 hijrah . gargar . eh birthday Arthur lahhhh :O 
haha . so Happy Old Day to encik Milo , Arthur , Gilli , Bolts , Gaius and Kasim Albab . gargar . okay aku amik balik ayat kat status Fitrah .
"umur tua buat perangai tua. jgn nk mengada buat perangai comel. goli aku tgok -.-"
 
gargar . so aku doakan lutut kau cepat sembuh sebab kau kan selalu mengadu nak main bola macam dedulu lah . rindu nak pakai boot lah . yelah en . kau kan patrick STAR eh bukan sape tu CR eh ? err aku bagi Balotelli jelah haha . and oh ya ! kau stpm tahun ni ! so do the best . InsyaAllah boleh punye . cehh . gargar . and kau ! ye kau yang old day boy tuuuu . haha .kau wajib doakan pmr kitorang senang , mudah untuk dijawab dan ade banyak banyak banyak A's dlm result kitorang . err..01082012 ni kitorang Trial . so sekali lagi minta tolong kau doakan . hee . Jangan risau kitorang pun akan doakan result stpm kau yg the best ! 

ohh aku tetibe rase nak bgtau kau yang kau sebenarnye baik but sometime zalim jugak . *flashback:kau pernah takutkan aku and kau panggil aku nenek tua yg dgn Gaius tu and kau bnyk tipu aku en?* gargar sebenarnye takdelah zalim mane . pastu wahy , tyra and sape lagi tah pernah ckp yg kau ni ade ciri-ciri "seorang abang" *cough* gargargar sbb kau selalu bg advice kat kitorang time kitorang rase down . pastu ape lagi eh . Ha ! ade lagi satu aku suke kawan dgn kau sebab kalau tgah text then tetibe azan kau akan terus nak pegi solat and aku pun terikut . haha , wahy pun pnh ckp cmni . gargar and lagi satu kau funny . serius . ayat kau mcm kartun . kelakar . haha . so tu je kot . err apesal la banyak sgt aku puji kau ken ? ==' kau dlm hati mst ckp "eh jangan lah puji aku malu ni" kan kan ? xD hahaha . kau cakap YE sekarang ! okay bagus xD .

ohh ! actually kite lagi awesome bile jadi kawan . serius . and bile fikir balik aritu rase mcm "laka-laka" la pulak gargar kan ? baik kau angguk sekarang ! haha . so friend aku rindu nak battle misscall dgn kau . gargar . eh kau ingat janji kau ? kalau kau jd footballer kau kena kasi aku tiket free kalau ade game *angkat kening double-jerk* gargargar . so aku rase mcm jari aku pun dah merungut suruh stop menaip . makanya aku nak minta maaf la dekat kau *ye kau si old day boy* if aku ade buat salah or silap . memandang kan before puasa aritu aku tak sempat minta maaf . haha tak sempat -.- so Happy Old Day again Amin Royale . eh baru teringat name tu xD gargar . jangan marah-2 nnt makruh puase kau xD

 
so here our old day boy . hhaha sory weyh aku curi kat album dina xD

 okbai .

Happy Ramadhan Al-Mubarak everyone . Lets welcome to Ramadhan . Semoga amalan kita diberkatiNya :)

Saturday, 28 April 2012

PLANTA and PLACENTA XD

ASSALAMUALAIKUM WARAHMATULLAHHIWABARAKATU ^^
*tak jawab dosa kalau jawab syg* -maria elena-

gargargar ! okay back to the topic . nampak tittle atas tu ? PLACENTA and PLANTA .
hikhikhik kay kay . dari hari khamis haritu aku asyik gelak je bila teringat kan benda ni . like seriously kalau korang ade time bnd ni jadi confirm korang gelak golek guling punye . BTW placenta adelah sesuatu yg ade dlm uterus perempuan yg pregnant . planta pulakk makanan  :) kay smbung cerita....okay mcm ni ......

Pada suatu hari khamis,pada jam 1:08 petang..............(di kantin sekolah)
*dialog antara abg kantin , aku , teyra , aina , fifi*
(tempat roti bakar dijual) example tgk bawah tu . sedap kan ? hikhik


 YUMMY YUMMY ! kay story balik xD
teyra : mane orang ni ?! nak jual ke tak ?! *menjerit satu kantin dengar*
aina : nak duit ke tak ni ? haihhh malaysia so hot .
aku : mane ni ? dah la ade extra class harini -,,-
*tiba tiba abang kantin merangkap anak cik ani a.k.a makcik kantin kitorang datang*
abang kantin tu pun melakukan proses proses membuat roti bakar flavour coklat yang kitorang mintak .
*first step - ambil roti dan sapu planta*
time abang tu tgah sapu planta dekat roti gardenia tu . suddenly teyra bersuara...
teyra : fuyohh! banyak nya placenta dye sapu ..
aku : ape teyra ? abg tu sapu ape ?
* aina dah tergelak gila gila dah dgn fifi . abag kantin tu pulak sapu je planta sambil sengih sengih . like seriously lucu kot . kitorang semua gelak except teyra . dye still blurr kot~
aku : eh tyra ! placenta ke planta ?
teyra : eh betul lah kan placenta ? planta ape ?
fifi : placenta tu benda yg kite blajar science dgn cikgu faridah hanum tu ..
aina : planta pulakk bnd yang abang tu sapu la ...teyra oii !
*aku gelak lepas sambil pegang perut serious lucu gila . haihhh aku klau sehari tak gelak klau dtg skola bukan nur zafira binti suhaimi la namenye . tapi klau aku tak gelak maknanye one of gang aku tak dtg . gargar unik en ? aku tahu . kay dah stop ! sambung balik...Then teyra cover baekkk punye. HAHA*
teyra : eh sukahati aku la ayat aku . kau ado ? AHAHA *gelakjugak*
aku,aina,fifi : yelahhhhhhh teyra . kitorang faham~ hahaha
then lepas dah amek roti yg dah siap tu . teyra pegi bayar . aku and fifi dah bayar dulu teyraduit dye terlebih besar so dye bayar lambat . time bayar dgn abg kantin yg lagi sorang.....
teyra : nah ! duit ni . cepat sikit kitorang ade extra class ... *nada kira baik smbil hulur tgn membayar*
abg kantin : nah duit hang ! eiiiiii geli aku tgk kuku hang yg panjang tu *padahal tak panjang mane pun . over je*
teyra : eh ! aku lagi geli tgk muka kau . *and terus blahhh*
pastu aku , aina , teyra and fifi pun jln pegi extra class dgn gossip abg kantin yang konon nye "PEMBERSIH" tu tak sbenanye haktuiih ! malas nk cerita psl dye -,,-" . okay tamat sudah~ air mane air ? aku bercerita penat ni tanpa bayaran plak tu . gargar . kidding je xD . next time kite berstory mory dory lagi . boiiiiiii guys and garl ! ouh yah ! assalamualaikumm ;)

Friday, 13 April 2012

We're Teenagers Darla~

A SMILE CAN  BE A THOUSAND MEAN
IT ALSO CAN HIDE A THOUSAND TEARS
LOOK INTO MY EYES ,
AND YOU'LL SEE THE TRUTH 

we are teenagers . we are still learning how to be a good person . shits happened . we cheat . we lie . we criticize . we fight over stupid things .we fall in love and end up getting hurt . we hate people for no reasons . we call each other 'names' . we stay up late having conversation or stay up late just to think .we go out and have some fresh air with our friends and those will be the memories . one day that's going to all pass . you can waste your time focusing on all the bad things , but one day you're gonna wish you were still a teenager . so make the most of what you have now , forget all the bullshit and drama and live your life with a great smile on your face .

among all the only one that smiling . so do we . keep smiling even though it is painful .
life is full of challenges . take and face it *tariknafas* SMILE !